spotlight-autoverzekering-moeder-en-dochter-regenton

Schadeverzekering inzittenden

De schadeverzekering inzittenden (afgekort: SVI) vergoedt letselschade en schade aan bijvoorbeeld bagage of kleding na een ongeluk met de auto. De SVI kan je als aanvullende verzekering kiezen bij je autoverzekering.

 

Dekking schadeverzekering inzittenden

Ben je betrokken geweest bij een ongeluk met de auto? Dan vergoedt een schadeverzekering inzittenden twee dingen:
 

  1. Letselschade (lichamelijke schade).
  2. Materiële schade (bagage, dingen die in je auto liggen en kleding).
     

Ook als je zelf schuld hebt aan het ongeluk, krijg je de schade gewoon betaald. Ook de schade van jouw passagiers. De dekking geldt voor het aantal zitplaatsen met gordel. Bij veel verzekeraars krijg je wel een maximaal schadebedrag bij een ongeluk. Hoe dit bij Besured zit, vind je op je polisblad in Mijn Besured


Het verschil met andere verzekeringen 

Even back to basic. Anders dan veel mensen denken, vergoedt de autoverzekering normaal gesproken alleen schade aan personen en spullen als jij dit bij een ander veroorzaakt. Met een SVI verzeker je in deze situatie ook jouzelf en jouw spullen. En ook van jouw passagiers! De SVI keert de werkelijke schade uit. Denk aan verlies in inkomsten of de waarde van de laptop die in je auto lag (bewaar je bonnetjes daarom altijd goed!)
 

De schadeverzekering inzittenden (SVI) wordt soms verward met de ongevallenverzekering inzittenden (OVI). Goed om te weten: de OVI dekt alleen schade bij overlijden of blijvende invaliditeit na een ongeval. Met de SVI zijn ook de spullen in jouw auto verzekerd. Hieronder noemen we aantal voorwaarden.
 

Let op, je krijgt niks uitgekeerd als: 

  • Je meedoet aan een rally of straatrace.
  • Je rijdt onder invloed van drank of drugs.
  • Jouw auto als taxi wordt gebruikt (of als Uber).
  • Je als bestuurder geen geldig rijbewijs hebt.


Droeg je geen gordel tijdens het ongeluk? Of droeg je 'm niet op de juiste manier? Dan krijg je maximaal 50% van de schade uitgekeerd. Draag dus altijd een gordel, zoals het hoort!

Op deze pagina lees je in 't kort hoe het zit. Meer weten? Duik in de uitgebreide voorwaarden.

Op zoek naar iets anders?Contact

Chat Bel Mail