spotlight-autoverzekering-moeder-en-dochter-regenton

Ongevallenverzekering inzittenden

Je moet er niet aan denken. Een ongeluk waarbij jij of een van je passagiers blijvend invalide raakt of overlijdt. De ongevallenverzekering inzittenden (afgekort OVI) keert dan een bedrag uit aan de inzittende die blijvend invalide is geraakt of aan de nabestaanden als een inzittende is overleden. De OVI kan je als aanvullende verzekering kiezen bij je autoverzekering.

 

Niet verplicht, wel handig

De ongevallenverzekering inzittenden is niet verplicht, maar zeker niet onbelangrijk! Met alleen een autoverzekering krijg je geen letselschade vergoed als je het ongeluk zelf veroorzaakt. De autoverzekering vergoedt alleen de letselschade die jij veroorzaakt bij de tegenpartij. Met een OVI wordt deze schade voor een bepaalde som vergoed, ook voor jezelf en jouw medepassagiers. Hieronder noemen we aantal voorwaarden.


Geen vergoeding als: 

  • Je meedoet aan een illegale rally of straatrace (dit is overigens nooit een slim idee!)
  • Je rijdt onder invloed van drank of drugs (ook hiervan verwachten we dat je het nooit doet).
  • Je jouw auto gebruikt als taxi (dus ook niet als Uber). 
  • Je als bestuurder geen geldig rijbewijs hebt.
     

Lagere vergoeding als:

  • Jij of jouw inzittenden geen gordel om hadden (foei!)
     

2 soorten inzittendenverzekeringen

Naast de ongevallenverzekering inzittenden (OVI), bestaat ook de schadeverzekering inzittenden (SVI). De OVI geeft een vaste vergoeding voor letselschade (bij overlijden en/of blijvende invaliditeit), terwijl de SVI de daadwerkelijke schade dekt. Met de SVI zijn ook jouw spullen in de auto verzekerd. Denk aan bagage of kleding van jou of je passagiers. Maar ook dure laptops of andere spullen die tijdens een ongeluk in jouw auto liggen.  

Op deze pagina lees je in 't kort hoe het zit. Meer weten? Duik in de uitgebreide voorwaarden.

Op zoek naar iets anders?Contact

Chat Bel Mail