twee meisjes fietsen lachend door de straat

Garantie tegen onderverzekering

Blijkt bij schade dat de waarde van je huis of inboedel hoger is dan het bedrag waarvoor je het verzekerd hebt? Dan ben je onderverzekerd. Heb je in dit geval garantie tegen onderverzekering, dan krijg je wel een volledige vergoeding. Je inboedel of opstal is maximaal verzekerd tot het bedrag dat op jouw polisblad staat aangeduid met 'Verzekerd bedrag – Maximaal.'

 

Wanneer ben je onderverzekerd?

Als het bedrag waarvoor je jouw woonhuis of inboedel verzekerd hebt, lager is dan de echte waarde. Hier merk je niets van. Totdat je plots schade hebt. Stelt de verzekeraar dan vast dat de waarde hoger is dan het bedrag waarvoor je bent verzekerd? Dan betaalt de verzekeraar maar een deel van de schade uit.

 

Een rekenvoorbeeld

Stel, jouw inboedel is 25.000 euro waard. Maar je hebt een inboedelverzekering afgesloten voor 20.000 euro. Dan heb je maar 80% van de waarde van je inboedel verzekerd. Heb je door brand een schade van 15.000 euro? Dan krijg je maar 80% van de kosten vergoed, omdat je onderverzekerd bent. In dit geval krijg je dus 12.000 euro vergoed vanuit jouw inboedelverzekering. Flink balen! Gelukkig is hiervoor dus de mogelijkheid om te kiezen voor garantie tegen onderverzekering. In dat geval krijg je toch de hele 15.000 euro aan schade vergoed.

Op deze pagina lees je in 't kort hoe het zit. Meer weten? Duik in de uitgebreide voorwaarden.

Op zoek naar iets anders?Contact

Chat Bel Mail