twee meisjes fietsen lachend door de straat

Dagwaarde

Heel simpel: de dagwaarde is wat jouw product vandaag waard is. Dus niet het bedrag waarvoor je het product ooit hebt gekocht. 

 

Hoe bereken je de dagwaarde?

Dit is voor de auto en inboedel & doorlopende reisverzekering anders. Niet elke verzekeraar heeft dezelfde regels, dus lees de polisvoorwaarden altijd goed door. Hieronder lees je wat de meeste verzekeraars doen.


Auto

De dagwaarde van je auto wordt altijd bepaald door een onafhankelijke expert. Deze houdt bij de bepaling van de dagwaarde rekening met onder andere:

  • Bouwjaar
  • Aantal gereden kilometers
  • Onderhoud
  • Accessoires van je auto


Of jouw schade vergoed/uitgekeerd zal worden is ook afhankelijk van welke dekking jij kiest: dus WA, WA beperkt Casco of WA volledig casco (Allrisk). Bij de koop van een nieuwe auto heb je meestal recht op een nieuwwaarderegeling. Goed om te weten: per verzekeraar gelden er specifieke voorwaarden voor deze vergoeding. De vergoeding geldt wanneer je aan deze voorwaarden voldoet en je auto total loss raakt of gestolen wordt.


Er zijn twee manieren om zelf te checken wat de dagwaarde van je auto is:

  1. Laat de dagwaarde bepalen bij een erkende garage.
  2. Doe online een kentekencheck.
     

Inboedel & Reis

Voor de inboedelverzekering én de module Bagage op de doorlopende reisverzekering ligt het wat ingewikkelder. Hoe ouder jouw spullen worden, hoe minder ze over het algemeen waard worden. Verzekeraars gebruiken daarom een afschrijvingslijst. Hierop zie je welke afschrijving van toepassing is en wat de waarde van jouw product is na verloop van tijd.

Op deze pagina lees je in 't kort hoe het zit. Meer weten? Duik in de uitgebreide voorwaarden.

Op zoek naar iets anders?Contact

Chat Bel Mail