twee meisjes fietsen lachend door de straat

Contra-expertise

Een contra-expert is een expert die je zélf in mag schakelen bij schade. Eigenlijk is het dus een soort second opinion. De taken van een contra-expert zijn bijna hetzelfde als die van de schade-expert van jouw verzekeraar. De schade-expert wordt ingeschakeld door de verzekeraar. En de contra-expert door jou als verzekerde. Natuurlijk houden beide experts zich aan de polisvoorwaarden.

 

Wanneer een contra-expert inschakelen?

In de polisvoorwaarden van jouw verzekering staat dat je een contra-expert mag inschakelen. In de praktijk gebeurt dit meestal pas als je het niet eens bent met hoe de schade is beoordeeld door de schade-expert van de verzekeraar. 

 

Gelukkig is dit niet vaak nodig en kom je er samen wel uit! Het is voor een verzekeraar namelijk niet in het voordeel om de schade bewust laag in te schatten. Dit is niet goed voor de klanttevredenheid. Daarnaast kost het ook geld om de contra-expert te vergoeden. De schade snel afhandelen is voor beide partijen het beste resultaat!


Kosten contra-expertise

De kosten voor de contra-expert krijg je vergoed vanuit jouw verzekering. Let voordat je een contra-expert inschakelt, wel even op de voorwaarden die jouw verzekeraar daaraan stelt. Het is zonde als je kosten anders niet vergoed worden.

Op deze pagina lees je in 't kort hoe het zit. Meer weten? Duik in de uitgebreide voorwaarden.

Op zoek naar iets anders?Contact

Chat Bel Mail