moeder en dochter verzorgen boomtuintje

Wat betekent ‘garantie tegen onderverzekering’ bij de opstalverzekering?

Sluit je een opstalverzekering af? Dan kun je het verzekerd bedrag door ons laten berekenen of zelf opgeven. Je verzekert de herbouwwaarde van je huis. Dat wil zeggen het bedrag dat nodig is om jouw huis opnieuw, op dezelfde plek, te bouwen. De herbouwwaarde is dus niet hetzelfde als de verkoopwaarde.

 

Onderverzekering 

Als je zelf de herbouwwaarde opgeeft, loop je het risico dat je misschien een te laag bedrag doorgeeft. Jouw huis is dan onderverzekerd. Dit betekent dat je woonhuis is verzekerd voor een waarde die lager is dan de echte waarde. Dit beoordeelt de expert pas ná een schadegeval. Nogal vervelend, want jouw verzekering kan dan niet het volledige schadebedrag uitkeren. 
 

Tip: kies garantie tegen onderverzekering! 

Er is een oplossing. Laat de herbouwaarde door ons berekenen! Bel ons gerust even op via 078 611 81 13. Aan de hand van de door jou opgegeven gegevens, zullen wij inschatten wat de herbouwwaarde is. Dan geven wij jou de garantie tegen onderverzekering. Dit is tot een bedrag van maximaal 1.000.000 euro.


Ook hebben we een garantie tegen onderverzekering bij onze inboedelverzekering. Samen het een b'tje beter doen? Join Besured!

illustratie wegwijzer

Een b'tje inspiratie?

Organiseer samen met de buren uit de straat een minibieb. Jouw boekenkast opgeruimd, een ander een fijn boek!

Op deze pagina lees je in 't kort hoe het zit. Meer weten? Bekijk het dekkingsoverzicht of duik in de uitgebreide voorwaarden.

Contact

Chat Bel Mail