moeder en dochter verzorgen boomtuintje

Wat betekent ‘garantie tegen onderverzekering’ bij de opstalverzekering?

Sluit je een opstalverzekering af? Dan kun je het verzekerd bedrag door ons laten berekenen of zelf opgeven. Je verzekert de herbouwwaarde van je huis. Dat wil zeggen het bedrag dat nodig is om jouw huis opnieuw, op dezelfde plek, te bouwen. Als je zelf de herbouwwaarde opgeeft, loop je het risico dat je misschien een te laag bedrag doorgeeft. Jouw huis is dan onderverzekerd.

 

Onderverzekering 

Jouw woonhuis is dan verzekerd voor een waarde die lager is dan de echte waarde. Er is dan sprake van onderverzekering. Dit beoordeelt de expert pas ná een schadegeval. Nogal vervelend, want jouw verzekering kan dan niet het volledige schadebedrag uitkeren. 
 

Tip: kies garantie tegen onderverzekering! 

Er is een oplossing. Laat de herbouwaarde door ons berekenen! Wij kijken naar de gegevens die jij opgeeft en zorgen ervoor dat de verzekerde waarde altijd passend is. Dan geven wij jou de garantie tegen onderverzekering. Dit is tot een bedrag van maximaal 1.000.000 euro. Let op, de herbouwwaarde is dus niet hetzelfde als de verkoopwaarde.


Ook hebben we een garantie tegen onderverzekering bij onze inboedelverzekering. 
 Samen het een b'tje beter doen? Join Besured!

ledlamp met twee bloemen illustratie

Wist je dat...

De meeste cv-ketels staan op 80°C ingesteld. Een goed geïsoleerd huis blijft ook warm met een cv-temperatuur van 60°C. Slim om je instellingen te checken.

Op deze pagina lees je in 't kort hoe het zit. Meer weten? Bekijk het dekkingsoverzicht of duik in de uitgebreide voorwaarden.

Contact

Chat Bel Mail