moeder en dochter verzorgen boomtuintje

Krijg ik een vervangende woonruimte vergoed?

Stel dat je niet meer in jouw woning kunt wonen, door bijvoorbeeld brand. Dan heb je tijdelijk een vervangende woning nodig. Tijdens het herstellen of verbouwen van jouw eigen woning heb je recht op een (gedeeltelijke) kostenvergoeding. Deze vergoeding is maximaal 10% van:
 

  • De premiegrondslag, dit is het bedrag waar je premie over betaalt. Dit geldt als je een polis hebt met een garantie tegen onderverzekering. 
  • Het verzekerde bedrag dat op je polisblad staat. Dit geldt als je een polis hebt zonder garantie tegen onderverzekering.    


Geef van te voren de kosten van je vervangende woonruimte aan ons door. Wij schakelen een expert in die adviseert wat je het beste kan doen. 
 

Goed om te weten: de vergoeding geldt voor maximaal 52 weken. Wordt je huis niet hersteld of verbouwd? Dan geldt de vergoeding voor vervangend onderdak voor maximaal 12 weken.Samen het een b'tje beter doen? Join Besured!

illustratie wegwijzer

Een b'tje inspiratie?

Organiseer samen met de buren uit de straat een minibieb. Jouw boekenkast opgeruimd, een ander een fijn boek!

Op deze pagina leggen we onze opstalverzekering zo duidelijk mogelijk uit. Simpel en samengevat. Alles weten? Bekijk de voorwaarden.

Contact

Chat Bel Mail