moeder en dochter verzorgen boomtuintje

Krijg ik een vergoeding als ik schade heb door lekkage bij de buren?

Lekkage door je buren zou balen zijn! Gelukkig ben je hiervoor verzekerd vanuit jouw opstalverzekering. Je kunt de kosten in sommige gevallen verhalen op de buren als ze volgens de wet aansprakelijk zijn voor de schade. Check dit dus even bij je buren, voor je de schade op je eigen verzekering indient. 


Schade aan jouw spullen

Heb je schade aan jouw spullen? Dan valt dit onder de inboedelverzekeringTip: in het algemeen geldt dat verplaatsbare spullen onder de inboedel vallen. Spullen die aard- en nagelvast aan je huis vastzitten, vallen onder de opstal. Deze spullen kan je niet verwijderen zonder schade aan te richten.


Eigen risico

Soms betaal je vanuit de opstalverzekering of inboedelverzekering eigen risico. Dit ligt aan de dekking die je hebt gekozen. Wil je weten hoe hoog jouw eigen risico is? Check je polisblad. Log hiervoor in via Mijn Besured. Heb je eigen risico moeten betalen? Dan kan je ook deze kosten verhalen op de aansprakelijkheidsverzekering van je buren.Samen het een b'tje beter doen? Join Besured!

ledlamp met twee bloemen illustratie

Wist je dat...

De meeste cv-ketels staan op 80°C ingesteld. Een goed geïsoleerd huis blijft ook warm met een cv-temperatuur van 60°C. Slim om je instellingen te checken.

Op deze pagina lees je in 't kort hoe het zit. Meer weten? Bekijk het dekkingsoverzicht of duik in de uitgebreide voorwaarden.

Contact

Chat Bel Mail