man en vrouw pakken boodschappentas uit in keuken

Wat is eigenaarsbelang bij een inboedelverzekering?

Eigenaarsbelang? Dat zijn de toffe upgrades aan je appartement met VvE, die je zelf hebt betaald of die je van de vorige bewoner hebt overgenomen. Denk binnenshuis aan betimmeringen, parketvloeren, behang-, schilder-, wit- en metselwerk. Maar ook verwarmingen, airco’s, sanitair en keukens. Voor buitenshuis kan je denken aan schuren, afdaken, overkappingen, zonneschermen en erfafscheidingen. Hagen, planten en bomen dan weer niet. Zonnepanelen zijn ook standaard meeverzekerd! Benieuwd naar alle soorten verbeteringen die gedekt zijn? Dat lees je in de verzekeringsvoorwaarden

 

Bovenstaande punten vallen bij een huis onder de opstalverzekering. Bij een appartement sluit de Vereniging van Eigenaars (Vve) deze verzekering af voor het hele pand. Heb je zelf een luxere/duurdere badkamer gekocht in vergelijking met die van andere eigenaren? Of heeft de vorige bewoner dit gedaan? Dan kan het zijn dat de waarde van de aanpassing niet volledig gedekt is door de opstalverzekering van de VvE. Gelukkig ben je met het eigenaarsbelang bij je inboedelverzekering hiervoor gedekt tot maximaal € 15.000. Samen het een b'tje beter doen? Join Besured!

illustratie fotolijstje met familiefoto

Een b'tje inspiratie?

Laat eens een lief briefje achter voor een vriend, je moeder, de postbode, je oma, de buurvrouw. Klein gebaar, grote glimlach!

Op deze pagina lees je in 't kort hoe het zit. Meer weten? Bekijk het dekkingsoverzicht of duik in de uitgebreide voorwaarden.

Contact

Chat Bel Mail