spotlight-autoverzekering-moeder-en-dochter-regenton

No-claim

No claim = geen schadeclaim. Autoverzekeraars spreken vaak over no-claimkorting. Dit is de korting die je krijgt op je autoverzekering als je geen schade claimt.

 

Zo werkt ‘t

Als verzekeraar vinden we het natuurlijk fijn als je geen schade claimt. Dit scheelt ons in de schadekosten en zo houden we jouw premie laag 😊. Daarom krijg je korting als je geen schade claimt. Andersom werkt dit hetzelfde. Wanneer je wél schade claimt, zak je op de ladder en krijg je minder korting.

 

Schade zelf betalen

Met dit in je achterhoofd, kan het dus voordeliger zijn om schade zelf te betalen. Bijvoorbeeld wanneer je een kras of een kleine deuk rijdt. Heb je schade? Dan is het slim om altijd even met ons te bellen. Samen kunnen we kijken wat voor jou voordeliger is.

 

Verschillen per autoverzekeraar

Hoeveel no-claim korting je krijgt, verschilt per autoverzekeraar. Vaak is de maximale no-claimkorting 75%. Hoeveel korting je krijgt, staat in de bonus-malusladder van jouw autoverzekeraar.

 

No-claimbeschermer of no-claimgarantie

Soms kan je bij een verzekeraar kiezen voor een no-claimbeschermer of no-claimgarantie. Je zakt dan niet op de bonus-malusladder als je schade claimt. Uiteraard betaal je hier dan wel een hogere premie voor. Let wel op: je no-claimkorting is beschermd, maar je schadevrije jaren niet. Wil je overstappen? Dan kan de premie in één keer hoger worden. Je nieuwe verzekeraar kijkt namelijk altijd naar het aantal schadevrije jaren.

 

Hoogste trede

Yes, jij hebt de hoogste trede bereikt! Dat verdient niet alleen een schouderklopje. Ook krijg je bij de meeste verzekeraars automatisch no-claimbescherming als je op de hoogste trede van de bonus-malusladder staat. Ook bij Besured! Claim je schade? Dan zak je wel een paar treden terug op de bonus-malusladder, maar blijft de korting op je premie bij de eerste keer schade wel gelijk.

Op deze pagina lees je in 't kort hoe het zit. Meer weten? Duik in de uitgebreide voorwaarden.

Op zoek naar iets anders?Contact

Chat Bel Mail