twee meisjes fietsen lachend door de straat

Ik heb schade door de buren. Hoe zit het met aansprakelijkheid?

Vervelend dat je schade hebt door je buren. In veel gevallen zijn zij dan aansprakelijk. Gelukkig kan je dan vaak je schade laten verhalen. Vraag aan je buren of ze een aansprakelijkheidsverzekering (avp) hebben. Bijna iedereen heeft er eentje, want zo kan je torenhoge kosten voorkomen als je per ongeluk schade maakt.

 

  • Hebben je buren een aansprakelijkheidsverzekering? Dan kun je je kosten vaak terugkrijgen via deze verzekering.
  • Hebben ze er geen? Dan kan de situatie wat lastiger zijn. In principe zouden ze dan zelf het schadebedrag moeten vergoeden aan jou.

 

Let op, jouw eigen aansprakelijkheidsverzekering is in deze situatie niet van toepassing. Een rechtsbijstandverzekering kan jou wel helpen, hiermee kan je jouw buren aansprakelijk stellen. Bekijk de voordelen zijn van een rechtsbijstandverzekering bij Besured.

 

Autoschade?

Hebben je buren met hun auto schade veroorzaakt aan jouw bezittingen of aan jou? Deze schade kan in de meeste gevallen worden verhaald via hun autoverzekering. Het maakt dan ook niet uit of ze WA, WA+ of Allrisk verzekerd zijn.Samen het een b'tje beter doen? Join Besured!

boom per verzekering

Een b'tje inspiratie?

Vergroot je kook-skills en probeer eens een recept met seizoensgroenten van de lokale boer. Lekker, én lekker duurzaam. 

Op deze pagina lees je in 't kort hoe het zit. Meer weten? Bekijk het dekkingsoverzicht of duik in de uitgebreide voorwaarden.

Contact

Chat Bel Mail