twee meisjes fietsen lachend door de straat

Heeft de aansprakelijkheids­verzekering een eigen risico?

Meestal niet! Maar er zijn uitzonderingen. Drie voorbeelden: 
 

  1. Schade aan geleende spullen. Stel je leent de fiets van je buurman en je rijdt deze per ongeluk in de prak. Dan krijg je de kosten vergoed, wel geldt er een eigen risico van 100 euro. 
  2. Schade tijdens een vriendendienst. Help je een vriend verhuizen en laat je zijn televisie per ongeluk op straat kapot vallen? Dan komt schade voor vergoeding in aanmerking. Je eigen risico is 100 euro. 
  3. Schade tijdens het oppassen bij familie/kennissen/vrienden. Logeert je dochtertje een nachtje bij opa en oma en gooit ze per ongeluk een vaas om? Ook dan komt de schade voor vergoeding in aanmerking en is je eigen risico is 100 euro. 
     

Hoeveel eigen risico je precies betaalt, vind je op jouw polisblad. Deze staat voor jou klaar in Mijn BesuredSamen het een b'tje beter doen? Join Besured!

ledlamp met twee bloemen illustratie

Wist je dat...

Er in Nederland zo'n 26 kilo folders per huishouden per jaar op de mat valt? Tip: plak een nee-nee sticker op je brievenbus. Zo voorkom je afval.

Op deze pagina lees je in 't kort hoe het zit. Meer weten? Bekijk het dekkingsoverzicht of duik in de uitgebreide voorwaarden.

Contact

Chat Bel Mail