Een boom per verzekering: zo ziet het Besured bos er nu uit!

Een boom per verzekering: zo ziet het Besured bos er nu uit!

Gepubliceerd op 12-10-2023
1090 keer gelezen

Er was eens.. een kaal stuk grond. Maar nu niet meer! Want voor elke verzekering die je bij ons afsluit, zorgen wij dat er een boom wordt geplant 🌳. In januari 2023 hebben wij meegeholpen met het planten van de eerste groep Besured-bomen in het Brabantse Groene Woud. Lees gauw verder hoe de bomen er een halfjaar later bij staan. 

Met elke boom helpen we een b’tje!

Besured werkt samen met Trees for All. Deze organisatie plant bomen op plekken waar dat het meest nodig is. Bijvoorbeeld op plekken waar veel droogte of ontbossing voorkomt. Inmiddels heeft Trees for All meer dan 100 (!!!) projecten gerealiseerd. Over de hele wereld, maar ook bij ons in de buurt. De helft van de Besured-bomen gaat namelijk gezellig Het Groene Woud (tussen Den Bosch en Eindhoven) versterken. Een deel daarvan staat inmiddels al stevig in de grond!
 

Hier doen we het voor

Het Groene Woud is een Brabants natuurgebied waar onder andere zeldzame leembossen groeien. Lame bos? Zeker niet! Deze toppers groeien namelijk op vochtige bodems. En hier komen allerlei planten- en diersoorten op af. De verwachting is dat de ‘bekende’ flora en fauna verder toeneemt in het nieuw geplante bos. Ook zal het bos een visitekaartje worden voor nieuwe planten en dieren, zoals het bont dikkopje, de grauwe klauwier (ja, deze bestaan echt!) en de boomkikker. En dat is nog niet alles… Uiteindelijk is het de bedoeling dat het nieuwe bos bestaande natuurgebieden met elkaar verbindt. Zo kan het dikkopje ontdekken of het gras groener is bij zijn nieuwe buren 🦋.
 

Groene Woud januari 2023 Groene Woud juni 2023

Vóór het planten vs. een halfjaar later (bron: Trees for All)
 

Hoe staan onze bomen erbij?

Voordat onze bomen zijn uitgegroeid tot ware kolossen, hebben we natuurlijk nog een b’tje geduld nodig. Onze geplante haagbeuken, fladderiepen, lindes en heggenrozen hebben het duidelijk naar hun zin in het Besured bos. En dat geldt trouwens ook voor de vogels, vlinders en konijnen die er na de aanplant op afkomen (fase 1). Zelfs de houtsnip – een beschermde vogelsoort – is al gespot in het Groene Woud!
 

Aanplant Groene Woud juni 2023 Gespot in het Groene Woud: de houtsnip

Ook de beschermde houtsnip is gespot in het bos (bron: Trees for All)
 

Kleine jongens worden groot

De minibomen zijn inmiddels begonnen aan een groeispurt: fase 2. De gastenlijst wordt uitgebreid met onder andere vlinders, insecten en herten. Over ongeveer 10 jaar is de bosaanleg geslaagd, yes! Deze mijlpaal wordt gevierd met wilde zwijnen, spechten en marters. Weer een jaar of dertig later wordt het bos volwassen en kunnen we er ook bosuilen, eekhoorns en vleermuizen tegenkomen. Wat een toffe beestenboel!
 

Zo groeit een bos

Zo groeit een bos (bron: Trees for All)
 

Bouw ook mee aan een bos

Wil jij ook graag je eigen boom in een bos zoals het Groene Woud? Plant je verzekering bij Besured! Dan ben je goed verzekerd voor een vriendelijke prijs én we doneren in jouw naam ook een boom! Benieuwd naar wat we bieden?
 

Check onze verzekeringen

 

Contact

Chat Bel Mail