man zit op muurtje en vrouw haalt boodschappen uit fietsmand

Annulerings­verzekering: dit is verzekerd

Heerlijk, die voorpret voor je vakantie! Toch kán gebeuren dat je reis onverhoopt niet doorgaat. Gelukkig kan jij in veel gevallen beroep op ons doen. Bekijk hieronder wat verzekerd is.

Dekking annuleringsverzekering

Dekkings­gebied wereld
Kosten onderbreken reis niet-genoten dagen
Verzekerd bedrag per persoon per reis

Je krijgt de reissom, of een deel daarvan, terug wanneer je door bepaalde omstandigheden jouw reis moet annuleren of afbreken. Het maximaal verzekerd bedrag is 1.500 euro per persoon, per reis. Per jaar is dit maximaal 6.000 euro voor alle verzekerden die op de polis staan.

€ 1.500
Echtscheiding
Kosten annuleren reis
Medisch noodzakelijke ingreep
Onverwachte oplevering huurwoning
Overlijden, ernstig ongeval of ziekte familielid

Gebeurt dit voordat je op reis zou gaan? Dan wordt de complete reissom vergoed, tot het maximaal verzekerd bedrag. Gebeurt dit tijdens de reis? Dan vergoeden we de misgelopen dagen. Voor eerste- en tweedegraads familieleden geldt een vergoeding van 100%, tot de maximaal verzekerde reissom volgens je polisblad. Voor derdegraads familieleden geldt een vergoeding van 75%, tot maximaal 75% van de maximaal verzekerde reissom volgens jouw polisblad.

Overlijden, ongeval, ernstige ziekte verzekerde
Overlijden, ongeval, ernstige ziekte vrienden

Gebeurt er iets ernstigs met een vriend(in) of huisgenoot van je voordat je op reis wilt gaan? Dan vergoeden we 75% van de annuleringskosten. Gebeurt dit tijdens je reis? Dan vergoeden we 75% van de misgelopen dagen. Deze vergoeding is altijd tot maximaal 75% van het verzekerd bedrag op jouw polisblad.

Toewijzing woning

Wanneer huurwoning of nieuwbouwwoning onverwachts wordt toegewezen of op een ander moment wordt opgeleverd.

Uitvallen reisgenoot

Kan jouw reisgenoot onverhoopt niet op reis? Of moet jullie reis abrupt worden afgebroken? Dan krijg je jouw annuleringskosten vergoed, als je reisgenoot zelf een annuleringsverzekering heeft en een vergoeding vanuit deze eigen verzekering heeft gekregen.

Uitvallen voertuig in verband met schade
Werkeloosheid

Bij onverwachts ontslag van een verzekerde na het boeken van de reis. Wanneer de verzekerde de kostwinner is en een contract voor onbepaalde tijd heeft.

Zwangerschap van verzekerde of partner
Kinderen tot 24 jaar meeverzekeren

Ook adoptie-, pleeg- en stiefkinderen. Het gaat om ongehuwde kinderen die nog thuiswonen of uitwonend zijn voor voltijdstudie of stage.

Partner meeverzekeren

Staat je partner bij de gemeente ingeschreven op jouw adres? Dan kun je jouw partner meeverzekeren.

Premie berekenen Bereken

We hebben het overzicht zorgvuldig samengesteld, maar je kan er geen rechten aan ontlenen. Meer weten? Bekijk de voorwaarden.

Website doorzoekenContact

Chat Bel Mail