Voorkant van een grijze chevrolet auto die bedekt is met stof en vuil

Saharazand op je auto? Voorkom autoschade met deze 5 tips!

Gepubliceerd op 06-05-2024
1044 keer gelezen

Is er Saharazand voorspeld? Wacht met je auto wassen, want het kan een vieze bende worden. In 2024 zagen we al Saharazand rondvliegen in de lucht. Hoe haal je Saharazand van je auto op een veilige manier weg zonder schade op te lopen? Je leest het hier! 

 

Maar wat is Saharazand eigenlijk?

Saharazand is afkomstig is uit - je raadt het al - de Sahara. Dit is ’s werelds grootste woestijn en ligt in Afrika. Als het daar stormt, wordt een deel van het zand de lucht in geblazen. En wanneer de wind vanuit het zuiden naar het noorden waait, kan dat Saharazand (stof) in Nederland belanden. Als het vervolgens regent, dan daalt het zand en stof neer op onze bodem en misschien ook wel op jouw auto. Maar hoe haal je dat Saharazand veilig en schadevrij van je auto? De onderstaande vijf tips helpen jou daarmee op weg.

 

1. Saharazand voorspeld? Snel je auto in de wax

Bereid je goed voor op de komst van Saharazand door het weerbericht te checken. Bereikt het Saharazand over een paar dagen Nederland? Dan kun je als voorbereiding je auto een waxbeurt geven. Deze wax maakt het een b’tje makkelijker om achteraf het Saharazand van je auto te halen. Zo verminder je de kans op lakbeschadiging. Een goed begin is het halve werk, toch?

 

2. Saharazand schuurt. Gebruik géén droge doek

Als er iets behoorlijk kan schuren, dan is het Saharazand wel. Het is daarom niet aan te raden om het met een droge doek weg te vegen. Dit kan namelijk krassen op je auto achterlaten. Vermijd droge manieren van schoonmaken om autoschade door Saharazand te voorkomen. 

kind met speelgoedauto illustratie

Schone auto met 10% extra korting verzekeren?

3. Zet je auto onder de douche

Niet letterlijk natuurlijk. Maar als je auto bedekt is met Saharazand, is het slim om je auto eerst af te spoelen met water voordat je aan de schoonmaak begint. Een tuinslang kan hierbij van pas komen. Door je auto eerst grondig af te spoelen, verklein je het risico op autoschade door Saharazand tijdens het schoonmaken. Jij blij, auto blij, wij blij 😊.

 

4. Lekker in het sop stoppen

Tijd om je auto lekker in het sop te zetten! Als het gaat om het verwijderen van Saharazand, is het slim om verantwoord schoon te maken. Begin bovenaan en werk geleidelijk naar beneden terwijl je de auto wast. Gebruik een ruime hoeveelheid sop en water om het Saharazand veilig van je auto weg te halen. Zo verklein je de kans op autoschade.

 

5. Een retourtje wasstraat kan geen kwaad

Heb je geen zin om zelf het Saharazand van je auto te verwijderen? Dan zou je na een stortbui ook een bezoekje aan de wasstraat kunnen brengen. Daar maken ze gebruik van hogedrukspuiten en reinigingsmiddelen die effectief het Saharazand van je auto verwijderen. Zo is je auto snel weer schoon en glanzend zonder dat je zelf moeite hoeft te doen!

 

Vlekkeloze autoverzekering? Kies voor Besured

Ontdek je lage premie door je kenteken in te vullen. Met 10% korting op onze autoverzekering die toch al voordelig is! In slechts een paar minuten heb je jouw aanvraag geregeld. Dat is véél sneller dan het Saharazand dat van Afrika naar Nederland waait 😉. 
 

Bereken direct je premie

Inspiratie direct in je inbox?

Ontvang per e-mail inspiratie over b'tje beter initiatieven, handige (verzekerings)tips, het laatste nieuws en meer!
 

Contact

Chat Bel Mail