Gratis tweedehandse verhuisdozen

Gratis tweedehands of gebruikte verhuisdozen: zo scoor je ze

Gepubliceerd op 14-06-2023
1118 keer gelezen

Ga jij binnenkort verhuizen? Nice! Een goede voorbereiding is het halve werk. En daardoor kan je vaak ook goedkoper en duurzamer verhuizen. Bijvoorbeeld door gratis tweedehands verhuisdozen te scoren. Benieuwd hoe jij dat doet? We hebben een rijtje tips voor je uitgepakt! 😉📦

Verhuizen met gebruikte verhuisdozen: de voordelen!

 • Tweedehands verhuisdozen zijn nét een b'tje beter
  Doordat je verhuisdozen hergebruikt, ben je duurzamer bezig. Er hoeven voor jou dan geen nieuwe dozen gemaakt te worden. Lekker gedaan!
 • Verhuisdozen tweedehands aanbieden ruimt lekker op!
  Heb jij zelf nog veel verhuisdozen? En staan ze bij jou ook altijd nét even onhandig in de weg als je iets nodig hebt? Door ze weg te geven, blijf jij na ’t uitpakken niet met een berg karton achter.
 • Verhuisdozen hergebruiken = feel good factor!
  Of je iemand nu blij maakt met een lege schuur doordat jij de verhuisdozen gaat gebruiken óf dat je jouw verhuisdozen weggeeft. Je helpt er iemand mee. Dat is heel wat waard!
 • Gratis verhuisdozen = besparen
  Een verhuisdoos gebruik je, over het algemeen, niet heel vaak. Zonde om ze opnieuw te kopen als je ook gebruikte verhuisdozen kan krijgen! Dat scheelt je een flinke duit in een periode die vaak toch al duurder uitpakt dan gepland.

 

ledlamp met twee bloemen illustratie

Schitterende tips en inspiratie ontvangen?

Tweedehands verhuisdozen shoppen: zo pak je dat aan!

Oké, jij gaat lekker duurzaam verhuizen met gebruikte verhuisdozen. Goed bezig! Wat extra tips en tricks zijn vást welkom. Zo voorkom jij dat je straks een nieuw servies nodig hebt omdat de bodem uit je tweedehands verhuisdoos is gezakt 😱

 

1. Scoor op Marktplaats gratis verhuisdozen

Op websites zoals Marktplaats, maar ook op weggeefgroepen van Facebook, kun je vaak gebruikte verhuisdozen vinden. Soms voor een klein prijsje, maar heel vaak gewoon gratis af te halen! Vind jij online zakendoen een gedoetje? Vraag dan eens aan kennissen en familie of ze je uit de brand kunnen helpen.

 

2. Check de kwaliteit van je gebruikte verhuisdozen

Je bent niet de eerste die in slow motion diens waardevolle spulletjes op de stoep ziet belanden door het gebruik van slechte verhuisdozen. Check van te voren of de dozen stevig zijn, of de bodem er goed in zit, of de handvatten niet ingescheurd zijn én of de dozen droog zijn gebleven bij de vorige verhuizing.

 

3. Extra duurzaam = dichtbij tweedehands verhuisdozen scoren

Hoe minder jij hoeft te reizen voor je spulletjes, hoe beter dat voor het milieu is. Heb je een buurt-app waar je dingen in kunt ruilen/lenen? Vrienden in de buurt wonen? Of een prikbord bij de buurtsuper? Zorg dat je je zoektocht daar bekend maakt, zodat jij lekker dichtbij jouw gebruikte verhuisdozen kan scoren. Extra pluspunt: het scheelt je ook veel tijd. Kun je die weer besteden aan leukere zaken!

 

4. Professionele verhuisdozen? Nóg duurzamer!

Kan jij je handen leggen op verhuisdozen van een professioneel verhuisbedrijf? Doen! Die dozen zijn vaak van hartstikke goede kwaliteit en gaan dus nóg langer mee. Waardoor ze dus ook groener zijn. Let natuurlijk wel even op de kwaliteit, zoals genoemd bij puntje 2.

 

Nóg een b'tje beter doen? Check onze voordelige inboedelverzekering!

Neem jij weinig spullen mee of verhuis je een hele bups? Jouw spullen zijn je veel waard. Met de inboedelverzekering van Besured zijn jouw eigendommen thuis goed verzekerd! Van je perfect uitgekozen meubels tot de fiets in de schuur. Voor een lage premie! En leuk om te weten: voor elke afgesloten verzekering planten wij een boom met Trees for All

Inspiratie direct in je inbox?

Ontvang per e-mail inspiratie over b'tje beter initiatieven, duurzaamheid, handige tips, het laatste nieuws en meer!
 

Contact

Chat Bel Mail